Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@01:20:00 GMT

فوایدسونای بخار برای سلامتی

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۰۲۴۳

نشستن در اتاق بخار به میزان قابل توجهی سلامت قلب و عروق‌تان را بهبود می‌بخشد. مطالعه‌ای که روی افراد سالخورده‌تر انجام شد نشان داد گرمای مرطوب، گردش خون‌شان را بهتر کرده بود. ناطقان: سونای بخار، فضای بسته‌ای است که با بخار گرم می‌شود. دمای این فضا می‌تواند گوناگون باشد اما دمای اتاق‌های بخار معمولا چیزی حدود 110 درجه‌ی فارنهایت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تفاوت سونای بخار و سونای خشک

سونای بخار شبیه سونای خشک است؛ در هردو شما باید در جای کوچک و گرمی بنشینید و هر دوی آنها برای سلامتی مفید هستند. اما تفاوت بزرگ بین سونای خشک و سونای بخار در نوع گرمایی است که تولید می‌شود. در سونای خشک، از گرمای خشک استفاده می‌شود که معمولا از سنگ‌های داغ یا اجاق بسته ناشی می‌شود. اما سونای بخار توسط دستگاهی که آب را می‌جوشاند و بخار تولید می‌کند گرم می‌شود.

سونای خشک هم به شل کردن و ریلکس کردن عضلات کمک می‌کند اما فوایدش مشابه فواید سونای بخار نیست. فایده‌ی منحصر بفرد سونای بخار، به دلیل رطوبت آن است.

سونای بخار از جهات گوناگونی برای سلامتی مفید است؛

بهبود جریان خون

نشستن در اتاق بخار به میزان قابل توجهی سلامت قلب و عروق‌تان را بهبود می‌بخشد. مطالعه‌ای که روی افراد سالخورده‌تر انجام شد نشان داد گرمای مرطوب، گردش خون‌شان را بهتر کرده بود، مخصوصا در دست‌ها و پاها. بهبود جریان خون می‌تواند موجب کاهش فشار خون و سلامت قلب شود. همچنین می‌تواند التیام بافت آسیب دیده‌ی پوست را بهتر کند.

کاهش فشار خون

تحقیقات نشان داد در اتاق بخار، بدن برخی از افراد هورمون‌هایی ترشح می‌کند که ضربان قلب‌شان را تغییر می‌دهد. یکی از این هورمون‌ها، به نام آلدسترون، فشار خون را تنظیم می‌کند. وقتی به دلیل نشستن در سونای بخار، آلدسترون ترشح می‌شود می‌تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند و به همین دلیل است که اتاق بخار به شما احساس ریلکس شدن می‌دهد.

کاهش استرس

بودن در اتاق بخار می‌تواند تولید هورمون کورتیزول در بدن را نیز کاهش بدهد. کورتیزول هورمونی است که میزان استرسی که احساس می‌کنید را کنترل می‌کند. وقتی سطح کورتیزول افت می‌کند، شما بیشتر احساس آرامش و ریلکس بودن می‌کنید. چند دقیقه در سونای بخار نشستن نه تنها سلامتی‌تان را ارتقاء می‌دهد، بلکه به آرامش ذهن و بهبود تمرکز نیز کمک می‌کند.

رفع گرفتگی بینی

سونای بخار محیطی است که ترشحات تنفسی را گرم کرده و تنفس عمیق را ممکن می‌کند. در نتیجه گرفتگی‌های ریه و سینوس‌تان باز شده و بهتر تنفس می‌کنید. بخار درمانی برای درمان سرماخوردگی و عفونت‌های سینوسی در خانه، کمی بحث برانگیز است زیرا اگر به درستی انجام نشود خطر سوختگی دارد. اما سونای بخار، نسبتا ایمن است البته به شرط اینکه مدت طولانی در آنجا نمانید. مطالعات انجام شده نشان داد، کودکانی که دچار عفونت‌های تنفسی بودند، بعد از بخار درمانی سریع‌تر درمان شدند. اگر تب دارید از سونا استفاده نکنید.

بهبود سلامت پوست

ما هر روزه در معرض آلاینده‌های محیطی هستیم و تمام این سموم می‌توانند زیر پوست ما تجمع کنند. اتاق بخار به شما کمک می‌کند این مشکل را حل کنید چون باعث باز شدن منافذ پوست‌تان می‌شود. رطوبت گرم و پُر چگالی، آلودگی و سلول‌های مرده‌ی پوست را از آن جدا کرده و اجازه نمی‌دهد این عوامل به پوست‌تان آسیب بیشتری وارد کنند. در نتیجه پوست شفاف‌تر، روشن‌تر و سالم‌تر می‌شود.

کمک به ریکاوری بعد از ورزش

دردی که بعد از تمرین احساس می‌کنید، درد عضلانی تاخیری می‌گویند. ورزشکاران حرفه‌ای مدتهاست که می‌دانند گرما درمانی به ریکاوری بعد از تمرین کمک می‌کند. گرما می‌تواند به اعماق بافت عضلانی نفوذ کرده و این درد را تسکین بدهد. مطالعه‌ای جدید نشان داده که گرمای مرطوب، سریع‌تر از گرمای خشک می‌تواند عضلات را ریکاوری کند.

شل کردن عضلات سفت شده

گرم کردن بدن قبل از ورزش برای پیشگیری از آسیب ضرورت دارد. استفاده از سونای بخار به عنوان بخشی از گرم کردن بدن می‌تواند به شما کمک کند حرکت پذیری‌تان را حین فعالیت‌هایی چون دویدن، پیلاتس و یوگا افزایش دهید. مطالعه‌ای این تاثیرات را مورد ارزیابی قرار داد. قبل از فعالیت، به مفصل زانو گرما داده شد و نتیجه اینکه، این مفصل انعطاف پذیری بیشتری پیدا کرد و ریلکس‌تر بود. این یافته‌ها نشان می‌دهد گرما می‌تواند به کاهش آسیب قبل از تمرین کمک کند. ضمنا مشخص شد زنان نسبت به مردان از گرما درمانی برای مفصل زانو بیشتر نفع می‌برند.

کالری سوزی

وقتی در اتاق بخار هستید، ضربان قلب‌تان بالا می‌رود. بعد از تمرین هوازی، ضربان قلب‌تان بالاست و اگر به سونای بخار بروید، این ضربان حفظ خواهد شد. به گفته‌ی کارشناسان اگر از سونای بخار به درستی استفاده کنید، می‌تواند بدن‌تان را به گونه‌ای به چالش بکشد ورزش نخواهد توانست.

عرق کردن در اتاق بخار، ابزاری برای کاهش وزن فوری نیست. هر وزنی که در سونای بخار از دست می‌دهید، وزن آب است و نیاز دارید با نوشیدن مایعات، آب از دست رفته از بدن را جایگزین کنید تا دهیدراته نشوید. اما استفاده از سونای بخار به طور مرتب به منظور راهی برای کالری سوزی، تنها در کنار رژیم غذایی درست و روتین ورزشی مفید خواهد بود.

تقویت سیستم ایمنی

انواع گوناگون آب درمانی برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند و اتاق بخار هم از این اصل مستثنی نیست. قرار دادن بدن در معرض آب گرم، لوکوسیت‌ها (گلبول‌های سفید خون) را تحریک می‌کند. نشستن در اتاق بخار زمانی که در بحبوحه‌ی مبارزه با سرماخوردگی هستید، مطمئنا اولین اقدام دفاعی شما نمی‌تواند باشد اما شواهد نشان داده که بخار می‌تواند عفونت در حال آماده سازی را نابود کند. به هر حال استفاده از اتاق بخار به طور منظم و برنامه ریزی شده، به سیستم ایمنی‌تان کمک می‌کند تا با دفاع بیشتر از شما، کمتر مریض شوید.

محدودیت‌ها و خطرات احتمالی سونای بخار

سونای بخار فواید بالقوه‌ی زیادی برای سلامتی دارد، اما اگر در استفاده از آن زیاده روی کنید می‌تواند مضر باشد. ماندن در اتاق بخار بیشتر از 15 دقیقه می‌تواند بدن را دهیدراته کند. اتاق بخار می‌تواند میزبانی برای میکروب‌ها نیز باشد. بخار این فضاها آنقدر داغ نیست که تمام انواع باکتری‌های را بکُشد، حتی گرمای آن ممکن ایت تعداد باکتری‌ها را افزایش هم بدهد. اتاق بخار به تنهایی نمی‌تواند بیماری را درمان کند و با وجود اینکه ضربان قلب‌تان را بالا می‌برد و دست آوردهای ورزشی‌تان را تقویت می‌کند اما هرگز نمی‌تواند جایگزین ورزش شود. اگر باردار هستید، ضعف سیستم ایمنی دارید یا تازه جراحی کرده‌اید، از رفتن به سونا اجتناب کنید تا زمانی که پزشک به شما اجازه بدهد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: سونای بخار ، سلاکتی ، بخار

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۰۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسطوره گزارشگری WWE از بهبود وضعیت سلامتی خود خبر داد

جری لالر وضعیت جسمانی خود را عالی توصیف کرد.

کینگ جری لالر به تازگی از آخرین وضعیت سلامتی جسمانی خود صحبت کرد.

طرفداری | جری لالر در فوریه 2023 دچار یک حمله خطرناک قلبی شد. خوشبختانه او در مصاحبه اخیرش از بهبود شرایط جسمانی خود خبر داد و اعلام کرد که اگرچه هنوز بهبودی کامل حاصل نشده اما دیگر مشکل خطرناکی وجود ندارد.

وضعیت سلامتی من عالی است. به تازگی دکتر زانویم اعلام کرد که دوره ریکاوری پس از عمل تعویض مفصل زانو به خوبی پیش رفته است. البته، برخی عوارض خفیف آن سکته هنوز وجود دارند، با این حال آنها نیز به زودی برطرف خواهند شد.

لالر با وجود عمل جراحی زانوی خود، همچنان به سفر کردن و حضور در محافل عمومی ادامه می‌دهد. او در مراسم Hall of Fame پارسال WWE نیز برای قرائت سخنرانی معرفی دوستش، اندی کافمن به تالار مشاهیر حضور یافت. او همچنین در یکی از اپیزودهای ماندی نایت راو پارسال به میزبانی ممفیس، مقابل دوربین WWE حضور پیدا کرد.

از دست ندهید ????????????????????????

بایرلورکوزن رکورد 59 ساله را می‌شکند پاس دیدنی سردار آزمون برابر یوونتوس که با بی‌دقتی گل نشد (فیلم) کلوپ: امیدوارم با هوای بارانی اشک‌هایم را کسی نبیند پالما با ایرانی‌ها فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد

دیگر خبرها

  • چهار معیار مهم سلامتی در ساعت‌های هوشمند
  • اسطوره گزارشگری WWE از بهبود وضعیت سلامتی خود خبر داد
  • سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • (اینفوگرافیک) خواص بی‌نظیر انجیر برای سلامتی
  • چرا فوتبال هم برای سلامتی شما خوب است و هم بد؟ (زیرنویس فارسی)
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • با نواده پژو ۴۰۵ معروف آشنا شوید /عکس
  • برای سلامتی خودت فقط ۱۵ دقیقه وقت بگذار | ویدئو