Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@06:21:22 GMT

ویروس کرونا از طریق هوا منتقل نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۲۰۰۷۰

ویروس کرونا از طریق هوا منتقل نمی‌شود

 اولین مطالعه در ایران و یکی از پنج مطالعه در دنیا با عنوان «بررسی حضور SARS-CoV-۲ (عامل بیماری کووید ۱۹) در هوای اتاق‌های ICU بیمارستان امام خمینی شهر تهران» به‌منظور پاسخ به شبهات وجود ویروس کرونا در هوا انجام و نتیجه آن منتشر شده است.

دکتر محمد صادق حسنوند در گفتگو با ایرنا افزود: با رعایت حفظ فاصله دو متری از بیماران، نباید نگران انتقال ویروس از طریق تنفس باشیم و به عبارتی به احتمال فراوان از این طریق مبتلا به بیماری نخواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسنوند همچنین پیشتر به روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفته بود که به‌منظور ارائه شواهد علمی در خصوص انتقال کرونا ویروس جدید در هوا محققان پژوهشکده محیط زیست و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران مطالعه‌ای را با عنوان «بررسی حضور SARS-CoV-۲ (عامل بیماری کووید ۱۹) در هوای اتاق‌های ICU مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تهران» اسفند ماه ۱۳۹۸ در اتاق‌های بستری بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران انجام دادند که مقاله آن به چاپ رسید.

وی افزود: با توجه به همه‌گیری کووید ۱۹ در دنیا یکی از اصلی‌ترین سؤال‌هایی که ذهن محققان را درگیر کرده این است که روش‌های انتقال این ویروس کدامند؟ در حقیقت با توجه به شواهد موجود، برخی از محققین معتقدند که SARS-CoV-۲ (ویروس عامل کووید ۱۹) هوا برد (airborne) است و برخی دیگر با این بحث مخالف هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: مراحل نمونه‌برداری از هوای داخل اتاق‌های بستری بیماران کرونایی و انجام آزمایش‌های مربوطه در اواخر اسفندماه ۱۳۹۸ صورت گرفت و مقاله این مطالعه در فرودین ماه در مجله Science of the Total Environment به چاپ رسیده است. در حقیقت این تحقیق جزء اولین مطالعات در دنیا در خصوص بررسی انتقال کووید ۱۹ از طریق هوا بوده است.

حسنوند تصریح کرد: در این مطالعه به منظور بررسی انتقال این ویروس از طریق هوا، تجهیزات استاندارد نمونه‌برداری هوا در فاصله حداقل ۲ تا ۵ متری از تخت بیماران مبتلا به کووید ۱۹و در ارتفاع حدود یک و نیم متری از کف نصب شدند. همچنین پارامتر‌های جانبی دیگری ازجمله تعداد ذرات معلق هوا، درجه رطوبت و دی‌اکسید کربن هم سنجش شد.

مجری طرح و نویسنده مسئول مقاله و رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد کرد: براساس نتایج این تحقیق، در هیچ‌کدام از نمونه‌های هوای اتاق‌های بیماران کرونایی، SARS-CoV-۲ (ویروس عامل کووید ۱۹) مشاهده نشد و یافته‌های این مطالعه همانند نتایج مطالعات انجام‌شده در سنگاپور، هنگ کنگ و ... بوده است.

حسنوند گفت: گرچه در این مطالعه ویروس عامل کووید ۱۹ در هیچکدام از نمونه‌های هوای داخل اتاق‌های بستری بیماران کووید ۱۹ مشاهده نشد؛ اما با توجه به اینکه تاکنون شواهد محدودی در دنیا در این زمینه منتشر شده است، انجام مطالعات بیشتر به صورت experimental و در نظر گرفتن شرایط مختلف بسیار ضروری است.

توضیح اینکه با توجه به شواهد «موجود» سازمان‌های معتبر دنیا نظیر سازمان جهانی بهداشت (WHO) و مرکز پیشگیری و کنترل بیماری امریکا (US. CDC) تاکنون بحث هوابرد بودن این ویروس را تائید نکرده‌اند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ویروس کرونا هوا پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۰۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات تولیدات تعاونی‌های دانش‌بنیان به کربلا و مسکو

 آذرپناه، مدیر اداره کل تعاون کار و رفاه استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: دانش بنیان‌ها مقوله‌ای گسترده است و در دو، سه سال گذشته دولت تعداد زیادی بخشنامه و آیین‌نامه برای بحث شرکت‌های دانش بنیان مصوب کرد. تعاون ما در استان تهران در سال‌های گذشته بیشتر درگیر مباحث مسکن بوده است مخصوصا مسکن‌هایی که در تأمین زمین و انتخابات مشکل پیدا کرده بودند و ظرفیت‌های نهادی، حقوقی، مقررات و دانشی در بحث صادر محور و تولید را نبرده بودند.

شناسایی کمیسیون تعاونی‌های صادرات محور 

وی ادامه داد: از حدود ۶، ۷ ماه پیش یک کمیسیونی تشکیل دادیم و کمیسیون تعاونی‌های صادرات محور را شناسایی کردیم، در صادرات محور محصولی صادر می‌شود که کیفیت تولیدی آن باعث می‌شود حرفی برای گفتن در بازار‌های بین‌المللی داشته باشد. در حال حاضر بیش از ۱۲۰، ۱۳۰ شرکتی که ظرفیت دارد شناسایی کردیم. همچنین کمیسیون سه جانبه‌ای هم در بخش خصوصی با حضور اتاق تعاون، اتاق بازارگانی و اتاق اصناف تشکیل دادیم. ۶، ۷ جلسه تشکیل دادیم و در حال پیشبرد برنامه‌های عملیاتی برای حوزه‌های تولیدی و حوزه دانش بنیان هستیم.

آذرپناه افزود: حمایت ما بحث گسترده‌ای است و بخشی از حمایت‌های ما بازاری است. ما در استان تهران دو تفاهمنامه بین استان تهران و دو استان کشور‌های دیگر یعنی استاندار کربلا و مسکو داریم. یکی از زیرساخت‌هایی که در کربلا و مسکو داریم پیگیری می‌کنیم این است که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای این دو استان به محصولات تولیدی تعاونی‌های دانش بنیان غرفه مشخصی اختصاص بدهند.

استفاده از اولویت دانش بنیان برای صادرات 

مدیر اداره کل تعاون کار و رفاه استان تهران تأکید کرد: از این ابزار با اولویت دانش بنیان برای صادرات سایر حوزه‌ها هم استفاده می‌کنیم که در زنجیره ارزش جهانی ورودی داشته باشیم. درمجموع در حال حاضر بحث‌های هماهنگی بین کشوری در قالب توافقنامه همکاری و بحث عملیاتی کردن فرا کارگاهی هم از طریق اتاق‌ها انجام شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جانمایی محل جدید آراد کوه در جاده تهران-قم در دست مطالعه است
  • زیر پوست شهر؛ وضعیت اجاره اتاق‌های مجردی در تهران! | تصویر
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • صادرات تولیدات تعاونی‌های دانش‌بنیان به کربلا و مسکو
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • شهرداری طرح‌ها را به جای پارک لاله به اطراف دانشگاه تهران منتقل کند
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران