Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران با بررسی نمونه هوا و سطوح اتاق ICU بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در یکی از بیمارستان‌های معین کشور تایید کردند این بیماری از طریق هوابرد نیز منتقل می‌شود.

خبرگزاری میزان - ایسنا نوشت: بیمارستان‌ها این‌روز‌ها به دلیل نبود سیستم تبادل و تصفیه هوای کافی، میزان تهویه کم و تردد بیش از اندازه افراد، به یکی از کانون‌های خطر انتقال ویروس کووید ۱۹ تبدیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای حضور ویروس SARS-CoV-۲ را در هوا و در سطوح اتاق ICU بیماران مبتلا به کووید ۱۹ یکی از بیمارستان‌های معین کشور، مورد بررسی قرار دادند.

این مطالعه در تاریخ دهم اردیبهشت ۱۳۹۹ انجام گرفت. این بخش ICU به ابعاد تقریبی ۵۰ مترمربع و دارای هفت تخت بستری است که به هنگام نمونه‌برداری، همه تخت‌های آن اشغال بود و پنج پرسنل کادر درمانی در بخش در حال رفت‌وآمد بودند. همه بیماران مجهز به ماسک اکسیژن و تمام پرسنل مجهز به همه تجهیزات حفاظت فردی بودند. به طور متوسط در طول شبانه‌روز، سه مرتبه سطوح این بخش ضدعفونی می‌شد.

سیستم تهویه عمومی این بخش شامل تعبیه دمنده‌هایی از نوع شکاف‌دار دیواری بود و از تهویه طبیعی مانند باز کردن پنجره، استفاده نمی‌شد. باید عنوان کرد که سیستم مکنده این بخش در زمان نمونه‌برداری غیر فعال بود.

این مطالعه در دو بخش شامل نمونه‌برداری از سطوح و نمونه‌برداری از هوا انجام شد. پژوهشگران برای ارزیابی وجود ویروس در هوا، با رعایت فاصله ۱.۵ تا ۲ متری از تخت هر بیمار، از هوای ۱۰ قسمت از اتاق، نمونه‌برداری کردند. همچنین از سطوح قسمت‌های مختلف بخش مثل میز گزارش‌نویسی، میز کنار تخت بیمار، سرویس بهداشتی، میز قابل حمل و ظرف‌شویی نیز نمونه‌برداری انجام شد.

بررسی‌های پژوهشگران نشان داد که ویروس SARS-CoV-۲ در ۶۰ درصد از نمونه‌های هوای گرفته‌شده از این بخش وجود داشت که بیشتر آن‌ها مربوط به نقاطی بود که نزدیک تخت بیماران قرار داشت.

بررسی نتایج نمونه‌های برداشته‌شده از سطوح، حاکی از این بود که در ۴۰ درصد از نمونه‌ها ویروس SARS-CoV-۲ وجود داشت و تمام نمونه‌های مثبت در کنار تخت بیماران مشاهده شده بود.

در این مطالعه عنوان شد که تعداد نمونه‌های مثبت هوای بخش ICU بیشتر از تعداد نمونه‌های مثبت سطوح بود. یکی از دلایل تعداد کم‌تر بودن تعداد نمونه‌های مثبت سطوح، سه بار ضد عفونی کردن آن‌ها در طی شبانه‌روز بود. همچنین باید توجه داشت که اتاق در زمان نمونه‌برداری فاقد تهویه طبیعی بود و سیستم‌های مکنده آن نیز فعال نبود و صرفا دمش هوا از طریق دمنده‌های سقفی و خروج هوا هنگام باز و بسته شدن در ورودی اتاق صورت می‌گرفت و تعویض هوا به خوبی در این بخش انجام نمی‌شد.

نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه نشان می‌دهد که این ویروس در هوا و سطوح بخش ICU، به خصوص در محل‌های نزدیک تخت بیماران مبتلا، حضور دارد. این یافته‌ها بر راه انتقال هوابرد این ویروس، در کنار دیگر راه‌های انتقال مثل تماس فرد به فرد و تماس با سطوح آلوده، تاکید می‌کند.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: مجموع مطالعاتی که تا کنون انجام شده‌اند نشان می‌دهد که ویروس از افراد مبتلا، حتی با میزان خفیف بیماری، منتشر می‌شود و می‌تواند در محیط اطراف حتی در صورت عدم سرفه یا سایر روش‌های آئروسل، منتقل شود.

به گفته این پژوهشگران؛ اجرای موثر روش‌های ایزولاسیون هوایی مانند استفاده از تجهیزات تنفسی (ماسک N۹۵) و ماسک‌های الکتریکی تصفیه‌کننده هوا و همچنین اطمینان از صحت عملکرد سیستم‌های تهویه بیمارستانی و بهبود آن جهت حفاظت از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، کاملا ضروری است.

این محققان پیشنهاد می‌کنند برای ارزیابی دقیق‌تر رفتار انتقالی این ویروس، مطالعاتی مشابه، ولی به صورت طولی از زمان بستری بیماران مبتلا تا زمان ترخیص، در بخش‌های مختلف بیمارستان‌ها معین انجام شود. همچنین به صورت جامع‌تر نقش سیستم‌های تهویه طبیعی و مکانیکی در حضور هوابرد این ویروس بررسی شود.

در انجام این مطالعه، سید محمد سید مهدی، سید علیرضا ناجی، حمیدرضا جماعتی و محمد ورهرام؛ پژوهشگران پژوهشکده سل و بیماری‌های ریوی بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سمیه فرهنگ دهقان، محمدحسین وزیری و موسی جباری قره‌داغ؛ پژوهشگران مرکز تحقیقات ارتقای سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حمزه محمدی؛ دانشجوی دکتری بهداشت حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی تهران و سیروان زارعی؛ دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی، مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارزیابی SARS-CoV-۲ در هوا و سطوح بخش ICU یکی از بیمارستان‌های معین شهر تهران» در ویژه‌نامه کووید ۱۹ مجله سلامت کار ایران، منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: واکسن «کووبرکت» بر ویروس جهش‌یافته کرونا تاثیر دارد؟ انتهای پیام/ خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: ویروس کرونا اخبارسلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ویروس کرونا نمونه های مثبت بیماران مبتلا بیمارستان ها نمونه برداری کووید ۱۹ نمونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۸۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد

سیدعلی دعایی لنگرودی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به طرح تجمیع محل دفع زباله در ساوه اظهار کرد: بر اساس ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماند، اجرای طرح مطالعاتی سایت پسماند در حوزه دهیاران، شهرداری‌ها و وزارت کشور است و سازمان محیط زیست ناظر بر حسن اجرای قانون است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ساوه تصریح کرد: در همین راستا دستورالعملی توسط سازمان محیط زیست مبنی بر کاهش و تمرکز محل‌های دفع که بخش اعظم آنها فاقد مجوز و جانمایی نیز مغایر ضوابط بود، ابلاغ شد.

دعایی لنگرودی افزود: اکثر محل‌های دفع زباله در ورودی روستاها بود و این مساله علاوه بر چهره نازیبایی که به روستا می‌داد سبب آلودگی زیست محیطی، مشکلات بهداشتی و ورود شیرابه به روستاها و محیط زیست می‌شد که براساس ابلاغیه سازمان، تمرکز آنها در ساوه در سایت شهرداری ساوه پیش بینی شده است.

وی گفت: در کل استان مرکزی، سایت پسماند شهرداری ساوه به لحاظ موقعیت مکانی، تمرکز جمعیتی، زیرساخت‌های موجود و طرح توسعه آن به‌عنوان یکی از مراکز تجمیعی در شمال استان مرکزی ویژه جمع‌آوری، تفکیک و دفع زباله‌های سه شهرستان ساوه، تفرش و زرندیه انتخاب شده است.

دعایی گفت: هرچند در سایت شهرداری ساوه اکنون زباله‌ها به‌صورت بهداشتی دفن می‌شود اما باید حفره دفن زباله‌های غیرقابل بازیافت به صورت فنی و مهندسی احداث شود که کنترل شیرابه راه را داشته باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ساوه افزود: لندفیل (حفره دفن زباله‌های غیرقابل بازیافت) فنی و مهندسی در این سایت تاکنون راه اندازی نشده طرح مطالعاتی آن انجام شده و امید است در آینده نه چندان دور، به مرحله اجرا برسد که کار تجمیع انجام شود.

شهروندان از گرفتن پلاستیک خودداری کنند

دعایی لنگرودی با تاکید بر مشارکت مردم در حفظ محیط زیست گفت: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی، حفظ محیط زیست یک امانت است بنابراین باید حافظ آن باشیم و برای فرزندان خود به جا بگذاریم چرا که حمایت از فرزندان توسط والدین تنها جنبه مالی ندارد بلکه محیط زیست سالم، آب و خاک که بزرگترین نعمت است باید برای آنها به ارمغان بگذاریم.

وی با اشاره به مصوبه دولت در سال ۱۴۰۲ مبنی بر کاهش مصرف پلاستیک و کنترل آن است، گفت: موضوع پلاستیک بویژه نایلون و نایلکس از معضلات امروز کره زمین بویژه کشور ما است چرا که علاوه مشکلاتی که در حوزه سلامت ایجاد می‌کند، باعث منظره نازیبا و آلودگی بصری هم می‌شود که انتظار است شهروندان در خریدهای روزمره از گرفتن پلاستیک از فروشنده خود داری کنند و مسؤلیت اجتماعی خود را در این خصوص انجام دهند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان ساوه تصریح کرد: وظیفه دولت تنها سیاست گذاری، قانون گذاری و تعیین خط مش است، بنابراین دولت به دلیل کمبود نیرو و امکانات نمی‌تواند تمام شرایط را کنترل و مدیریت کند.

دعایی لنگرودی با اشاره به سهم ۸۰ درصدی مردم در حفظ محیط زیست گفت: مردم باید به مسؤولیت اجتماعی خود در این خصوص عمل کنند و در راستای تحقق شعار سال مشارکت با محیط زیست و بدنه دولت در خصوص آلودگی طبیعت و پاکسازی داشته باشند.

وی در خصوص آلودگی واحدهای صنعتی ساوه گفت در سال گذشته حدود ۳۰ و احد صنعتی به دلیل آلودگی بویایی، هوایی، عدم صحیح مدیریت پسماند و آلودگی فاضلاب اخطاریه دریافت کردند و به دلیل توجه نکردن به اخطاریه‌ها اکثر آنها در لیست صنایع آلایندگی ما قرار می‌گیرند و مشمول پرداخت عوارض آلایندگی شدند.

کد خبر 6097260

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • مراقبت‌های ضروری بعد از تعویض مفصل زانو + فیلم
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • سفر فضاپیمای چینی به قسمت دوردست ماه آغاز شد